Over de practitioners

Over Aletta Bakker
Body Stress Release Practitioner ben ik geworden door mijn eigen positieve ervaringen met deze methode. Van een traject 'Leer er maar mee leven' in het revalidatiecentrum kwam ik dankzij Body Stress Release weer volop in het leven te staan. Met mijn praktijk voor Body Stress Release hoop ik ook voor anderen met pijn en beperkingen bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Na een ongelukkige val van de trap, 11 jaar geleden, kon ik een tijd lang niet lopen en staan. Zelfs zitten was lastig. M’n baan in het onderwijs moest ik opgeven, het was fysiek onmogelijk om te werken.
Gedurende enkele jaren had ik geen gevoel in m’n linkerbeen en was de controle over m’n spieren van slag. Daarnaast had ik pijnlijke ontstekingen in m’n heupen en naast m’n heiligbeen (dat zit net onder je ruggengraat). Ook had ik weinig energie; continu pijn hebben is best vermoeiend.

Mijn reumatoloog gaf me een folder over Body Stress Release. De pijn en enorme beperkingen waren goede redenen deze methode uit te proberen: hopelijk bracht BSR verlichting en meer bewegingsvrijheid.

Na de eerste BSR-afspraak kwam het gevoel in m’n voetzool terug, een grote verrassing. Langzaam maar zeker kroop het gedeelte waar ik weer gevoel had omhoog richting heup. 

In een revalidatiecentrum had ik (theoretisch) geleerd welke spieren ik moest gebruiken bij welke beweging. Het lukte me echter niet om aan te sturen, om ze daadwerkelijk te gebruiken.

Door de Body Stress Releases herstelde de communicatie tussen lichaam en brein en intussen doen alle spieren het weer. De pijn is verdwenen. Ik kan weer staan, wandelen, traplopen, reizen, dansen, skaten, voetballen, werken, koken, noem maar op. Ook voel ik me veel energieker. Na een periode vol beperkingen geniet ik volop van het gevoel weer te ‘leven’!  

Samen met mijn zoon Floris (destijds 11 jaar) was ik in Zuid-Afrika. Hij ging naar de lagere school, ik naar de Body Stress Release Academy.
Een bijzondere tijd!


Over Mariska Buis
Jarenlang heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Toch bleef een lichamelijke/emotionele disbalans mij zeer geregeld parten spelen. Wat zich o.a. uitte in niet lekker functioneren en een verminderde energiehuishouding.  

Het ging zelfs zo ver dat ik mijn werkzaamheden als coach/trainer lange tijd niet meer kon uitvoeren. BSR heeft daar voor mij vanaf 2014 een verandering in gebracht. Vastgezette stress kon ik gaan loslaten. Zowel lichamelijk als emotioneel werd ik steeds krachtiger. Langzaamaan kon ik weer mijn werk-pad vervolgen, ook al was dat een andere geworden. Als trainingsacteur heb ik weer geleerd te spelen en me te verbinden met mijn eigen groei. En hoe mooi dit vak ook is, ik heb ook mogen ervaren dat dit een rol is dit ik niet dagelijks wil spelen.

In 2017 heb ik aan de zijlijn de ontwikkeling van mijn partner mogen meemaken als Body Stress Release practitioner in opleiding. Een prachtige techniek aangeleerd door een evenzo mooi team van leraren. Ik kan mij volledig vinden in deze milde techniek die het lichaam helpt om opgeslagen spierspanning los te laten en over te gaan tot zelfherstel. Denkend in termen van gezondheid i.p.v. ziekte, holistisch i.p.v. de som der delen, het zelfgenezend vermogen i.p.v. symptoombestrijding, optimaal herstel en functioneren i.p.v. beperking. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens en zijn gezondheid en ontwikkeling. Ik ben dan ook blij en dankbaar dat ik in april 2019 voor 5 maanden naar Zuid-Afrika kon gaan om opgeleid te worden tot BSR practitioner.  Met Body Stress Release is mijn energie weer gaan stromen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met deze milde techniek ook anderen kan helpen weer in lichamelijke en emotionele balans te komen.